Csomagküldés Angliába

Rokonaid, barátaid Angliában élnek, és szívesen küldenél nekik csomagban valamit a hazai ízekből, de nem tudod, milyen megoldások állnak rendelkezésedre? Nem szeretnéd postán feladni a küldeményt, mert azt a szolgáltatást elavultnak és drágának találod? Ne keress tovább, nálunk biztosan megtalálod a leggyorsabb és legkedvezőbb ajánlatot!

Amikor futárcéget keresünk egy csomag elküldéséhez, többféle szempont alapján is dönthetünk, hiszen nem mindenkinek ugyanaz számít. Számodra mik a legfontosabb tényezők, ha csomagot szeretnél küldeni Angliába? Gyos legyen? Olcsó? Megbízható? Utánvétes fizetési lehetőség? Nyomonkövetés?

Az árakat tekintve elsősorban a csomag mérete és súlya a mérvadó. Minél nagyobb és nehezebb egy küldemény, annál drágább lesz a szállítása.

Tisztában vagyunk vele, hogy mindenkinek a saját csomagja a legfontosabb ezért alaposan tájékoztatjuk a hozzánk fordulókat a lehetőségekről, és arról, hogy mi mit vállalunk. 

Mi mindenre figyelünk, és megbízhatóan kézbesítjük csomagodat!

Van pár tudnivaló, amire ügyelni kell, például a csomagolás.

Az áru csomagolásához használj az áru súlyának megfelelő vastagságú kartondobozt. A belső csomagolásnál kérjük, használj kitöltő anyagot, majd erős ragasztószalaggal ragaszd körbe a dobozt. 

A megfelelő védettséget nyújtó csomagolás jó minőségű, vízálló, legalább háromrétegű kartondoboz. A sarkok megerősítése és az élvédők használata javasolt. Az új dobozok a legjobbak, anyagában sérült vagy gyűrött csomagolóanyag nem ajánlott. A dobozon belül az üres részeket célszerű töltőanyaggal kitölteni. Az árunak a dobozon belül nem szabad elmozdulnia, a kitöltőanyag feleljen meg az áru jellemző tulajdonságainak. Csomagoláson belül a termékek ne érintkezzen egymással, illetve közvetlenül a doboz falával. A dobozokat ragasztószalaggal körben meg kell erősíteni. A nehezebb vagy nagyobb csomagok esetén erősebb vagy dupla ragasztás célszerű.

A régi címzést vagy irányító cetlit el kell távolítani a feladás előtt. A csomagokat ne pántold össze, külön-külön add fel. Minden csomagnak jól azonosíthatónak kell lennie.

Vámfizetés

Amennyiben az áru eredete az Európai Unió vagy UK, akkor vámfizetési kötelezettsége a címzettnek nincs, azonban, ha az áru eredete EU-n kívüli, pl. Kína, USA…ez esetben a címzettnek az áru értéke és típusa után vámot is kell fizetnie. A Címzettnek mindkét esetben meg kell fizetnie az angliai áfát.

Tiltott és korlátozás alá eső tárgyak

Cigaretta és dohánytermékek, fegyverek és lőfegyverek, gyúlékony vagy robbanásveszélyes anyagok és eszközök, narkotikumok és más illegális kábítószerek, üvegáruk vagy kerámiák, romlandó élelmiszerek, bútorok, élő állatok.

Ha a feladni kívánt árut nem találod a fenti listában, kérdezd Kollégáinkat bizalommal!

Segítünk pár tippel, hogy a csomagküldés gördülékenyen menjen:

  1. Ellenőrizd, hogy engedélyezett-e a csomag küldése az országba
  2. Ne felejtsd el feltüntetni a doboz tetején a kontakt személyeket és elérhetőségeiket, valamint a feladási és kézbesítési címet.
  3. Csomagolás: a nemzetközi csomagokat többször megállítják és egyik szállítási eszközről a másikra pakolják. Utaznak földön, vízen és levegőben, így nem csoda, hogy fontos nagy figyelmet fordítanunk a csomagolásra. Ne használj sérült dobozt.
  4. A csomagot célszerű valamilyen erős ragasztószalaggal lezárni és a széleit is leragasztani. ez azonban semmikképp ne spárga, vagy hasonló kötözőanyag legyen, mert ez akadályozhatja a futószalagon történő szortírozást.
  5. Ellenőrizd a nemzeti ünnepeket, munkaszüneti napokat
  6. Győződj meg róla, hogy lesz, aki átadja a csomagot a futárnak. Ha aznap nem tartózkodsz otthon, javasoljuk, hogy a munkahelyi címed add meg.

Anglia nagy területére szállítunk, melyet a Területek menüpontban az első képen zöld és sárga színnel jelöltünk. A zöld színnel jelölt területre alapáron, a sárga színnel jelölt részre felár melett tudunk szállítani. London centrál zónába és onnan (piros ponttal jelölve) szintén felár ellenében tudunk szállítani.

Az összes települést felsorolni lehetetlen lenne. Ha nem biztos benne, hogy az Önt érdeklő város benne van-e szállítási területünkben, érdeklődjön valamely elérhetőségünkön!