Hasznos tippek nemzetközi csomagküldéshez

Tudjuk, hogy a nemzetközi csomagküldés tapasztalat hiányában olykor kihívás lehet és abban is biztosak vagyunk, hogy mindenkinek egyformán fontos hogy biztonságosan célt érjen küldeménye legyen az személyes vagy üzleti jellegű. Ezért most összegyűjtöttük nektek, hogy mire érdemes odafigyelni ha Európán belül szeretnétek csomagot feladni.

Engedélyezett-e a csomagom a kiválasztott országban?

Elsődleges, és talán legfontosabb, hogy tisztában legyünk vele, mit csomagolhatunk a dobozba. Minden esetben tájékozódjunk az adott ország import szabályairól és az általunk választott fuvarozó cég kikötéseiről mielőtt feladjuk a csomagot. Erre mindig választ találunk a cég weboldalán, ha ezek után sem vagyunk biztosak abban, hogy feladni kívánt dolgaink megfelelnek, vegyük fel a kapcsolatot a szállítóval, ők készségesen segítenek majd. Amennyiben profi vállalkozót választunk szinte minden tárgy szállítása megoldható megfelelő csomagolásban, tehát nem kell aggódnunk, ha esetleg az általánostól nagyobb vagy esetleg nehezebb árut szeretnénk feladni. Viszont minden esetben tiltó listán szerepelnek a jövedéki termékek, például az alkohol, a kábító hatású szerek, a dohánytermékek,  és más veszélyes vagy illegális anyagok. Nem ajánlott, kockáztatni, az ilyen csomagokat megállítják az országhatáron és sosem érik el a címzettet. Valamint ezeken kívül romlandó ételek mint a nagyi töltöttkáposztája vagy a mindenki kedvence túrórudijának szállítása is nehézségekbe ütközhet. A célnak megfelelő hűtő és fűtő berendezések hiányában sajnos nem minden szállítmányozó tudja vállalni ezen készítmények fuvarát. Ha ételt vagy italt szeretnénk csomagolni szorítkozzunk a hosszan eltartható különleges bánásmódot nem igénylő termékekre és minden esetben gondoskodjunk a biztonságos csomagolásról.

Csomagolás

Ami a csomagolást illeti jelen esetben a kevesebb néha több módszert semmi képpen sem ajánljuk alkalmazni. Ugyan biztosak lehetünk abban, hogy mind a választott szervezet és a kamiont vezető sofőr is minden tőle telhetőt megtesz, hogy küldeményeinket sérülés mentesen adják át a címzettnek. Részünkről ezt akkor tudjuk a legjobban segíteni ha megbizonyosodunk a kellő védelemről. Szállítás alatt két fő probléma léphet fel, a termék esetleg megsérül, karcolódik, eltörik vagy poros és koszos lesz. Mindkettő könnyen kivédhető és megelőzhető precíz borítással. A tárgy jellegétől függően használhatunk általános csomagolóanyagokat például karton dobozokat vagy zsákokat, de ezekből mindig a legvastagabbat és legstrapabíróbbat válasszuk. A könnyebb mozgathatóság érdekében ajánlott a 30-40 kilónál nehezebb küldeményt több részben csomagolni, valamint fontos a helytakarékosság is hiszen egy-egy túlméretezett doboz jócskán megnövelheti a költségeket. Így a nem törékeny puha dolgok például ruhák szállítására alkalmas vastag nejlonzsák is. Továbbá ha egy termék könnyen darabjaira bontható, szedjük szét. Amennyiben ez nem megoldható különösen vigyázzunk a kiálló részekre és sarkokra ezek kiváltképpen sérülékenyek lehetnek a legbiztonságosabb ha a szabadon maradt teret kitöltjük térkitöltő anyaggal, papírral, vagy ronggyal ezzel biztosítva, hogy a termék ne mozduljon el. Műszaki cikkek szállítására alkalmas az eredeti gyári csomagolása. Sokan nem gondoltuk volna, de mégis hasznos megőrizni az üres dobozokat. Ilyen esetben az is fontos, hogy tüntessük fel a csomagoláson kívül ha törékeny tárgyról van szó.

Szállítás megrendelése

Ha meggyőződtünk arról, hogy a küldeményünk megfelel a szabályoknak és a tökéletes csomagolást is megtaláltuk nincs más dolgunk mint felvenni a kapcsolatot az általunk választott szállítóval. A kézbesítés árát általában csomag vagy csomagok összesített térfogatából és súlyából számítják. A gyakran előforduló méretek alapján számított nyilvános árlista jó kiindulópont lehet. Amennyiben ettől eltérő paraméterekkel szeretnénk feladni, kérjünk e-mailben árajánlatot. Ha már elhatároztuk magunkat bele is kezdhetünk a megrendelésbe. Mindenképpen szükségünk lesz a csomag pontos méretére, magasságára, szélességére és mélységére valamint a súlyára. Ezen kívül meg kell adnunk a pontos címét mind a feladónak mind pedig a címzettnek és már érkezik is az értesítő a pontos felvétel idejéről. Ilyenkor nincs más dolgunk mint sem a csomagot szállításra készen átadni a futárnak.

Vámszabályok

Habár az Európai Unió biztosítja a termékek szabad vámmentes áramlását. Minden esetben kötelező kitölteni egy vámnyilatkozatot amit később a csomaggal együtt átadunk a sofőrnek. Csomagunknak megfelelően tűntessük fel a tárgyát és célját angolul és magyarul is. Abban az esetben ha termékünk kereskedelmi célú csatolnunk kell profomra számlát is a csomaghoz.

Garancia

Mindenki azért dolgozik, hogy a küldemény épségben megérkezzen. De ha esetleg mégis probléma lép fel a szállítás során vagy a termék állapotában joggal merül fel a kérdés, hogy kinek kell vállalnia a felelősséget. A legtöbb cég egy meghatározott értékig kezességet vállal sérülés esetén. Amennyiben mi mindent megtettünk és a fentiek szerint biztosítottuk a megfelelő csomaglást de minden igyekezetünk ellenére mégis sérülten érkezik meg a doboz. Jelezzük a futárnak és írjunk róla jegyzőkönyvet. Amennyiben kibontás után észlelünk rongálódást készítsünk fotókat és vegyük fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Ha bizonyítani tudjuk, hogy a csomag rendben volt szállítás előtt és egyértelműen az út alatt sérült meg számíthatunk jóvátételre. De ha biztosra akarunk menni, például nagyobb értékű árucikkeknél érdemes biztosítást kötni.

Ha megtaláltad a választ a kérdésedre és szeretnél csomagot küldeni családtagjaidnak vagy üzleti partnerednek Angliába, Magyarországra, Ausztriába, Németországba, Belgiumba, Hollandiába vagy vissza. Válaszd az Angolcsomag.hu-t. Több mint 10 év tapasztalattal, rendszeres, kiszámítható beosztásban és kedvező árakkal, biztosít szállítást háztól házig. Foglalj fuvart most online pár lépésben akár már jövő hétre.