KöltözTETÉS Hollandiába

Manapság már senki nem vonja fel a szemöldökét, ha egyik ismerőse külföldre költözésre szánja magát. Életünk része a mobilitás és rengeteg eszközünk is van már rá, hogy megkönnyítsük egyik helyről a másikra jutást.

Hollandia a magyarok egyik kedvelt célpontja lett az utóbbi években, ha külföldre költözésről van szó. Egy 2022-es adat szerint, Hollandia a nyolcadik helyen végzett a világ különböző országaiban élő emigránsok életminőségét értékelő rangsorban, megelőzve Szingapúrt, Svédországot és Németországot. Ez azért igen kecsegtető! Természetesen, mint mindennek, az itteni életnek is vannak előnyei és hátrányai, és persze mindig jól meg kell vizsgálni, hogy egy személyes véleményt milyen egyéni emberi tapasztalat előzött meg. Aki 1 hónap után hazajön Hollandiából és élhetetlennek mondja a körülményeket és az országot, lehet, hogy csak nem végzett kellő feltáró munkát a befogadó ország munkaerőpiacán, vagy nem beszél semmilyen idegen nyelvet – így nyilván főleg rossz tapasztalatai lehettek. Ez ne tántorítson el bennünket, ha alaposan utána járunk mindennek, ami a kinti élethez szükséges, nem érhet váratlan meglepetés. 

Egyik nagy előnye Hollandiának, hogy kis földrajzi távolságot ölel át, azaz mindössze három órát vesz igénybe, hogy eljussunk az ország egyik végéből a másikba. Ezáltal könnyebben felfedezhetjük a környezetünket is, nem kell fél napokig tartó autóutakra számítanunk.

Az oktatás általánosan magas színvonalúnak mondható. Az alapképzések után nagyon sokan mennek posztgraduális képzésre is. Gyermeked járhat hagyományos holland iskolába is, ahol a hollandon kívül megtanul angolul is folyékonyan beszélni; de ha mást választanál, akkor a hollandiai nemzetközi iskolák közül is szóba jöhet valamelyik intézmény.

Hollandiában szinte mindenki tökéletesen beszél angolul, így elég könnyű lehet a korai ügyintézés, amíg még a holland nyelvet nem sajátítod el. 

Ha Hollandia – akkor kerékpározás! Igaz, hogy neked is ez jut eszedbe először? 😉 A napi ingázás része, időjárástól függetlenül a hollandok mindig biciklire pattannak. A legtöbb gyerek legalább olyan jól közlekedik bringával, mint gyalog, és ez a legelterjedtebb közlekedési mód. Egyszerű, olcsó, praktikus, a környezetednek és az egészségednek is jót teszel vele.

Ha ebben az országban kívánjuk folytatni (vagy éppenséggel újrakezdeni) az életet, van pár alapvetően fontos dolog, amit el kell intéznünk, még a letelepedés előtt. Ezek nem mindegyike megy simán és gördülékenyen, erre jobb, ha felkészülünk. Az első legfontosabb a lakhatás kérdése. Nem egyszerű megfelelő szállást találni, több feltétele is van a beköltözésnek valamint a meghirdetett ingatlan paraméterei sokszor nem fedik a valóságot. Alaposan tájékozódjunk akár kinti ismerősöktől, akár interneten. Számoljunk még azzal is, hogy a magyar élelmiszerek holland megfelelőinek a megtalálása nem két nap alatt fog megtörténni. Bár egy adott ország étel- és alapanyagkínálatát meg lehet szokni egy idő után, valljuk be, nagyon tud hiányozni egy-két magyar klasszikus. Ezen felül még olyan témák adhatják fel a leckét, mint a megfelelő állás megtalálása, az orvosi ellátás kiismerése és igénybe vétele, bankszámlanyitás. Minden téren gyorsan kell tanulnunk, figyelmesnek kell lenni, így elkerülhető a csalódás.

Amiben 100%-ig biztos lehetsz, hogy a költöztetés részéről mi maximálisan gondoskodunk! Ezzel máris egy hatalmas tehertől szabadítunk meg, hiszen személyes értékeink kiszállítása egy idegen országba nem kis vállalás. Rengeteg elintéznivalót spórolunk meg Neked és folyamatosan egyeztetve találjuk meg a számodra legjobb megoldást. Rugalmasak vagyunk a szállítási időszakokat tekintve (az aktuális időpontokról tájékozódhatsz a honlapon), gyakorlott kollégáink és mérsékelt áraink mellett több éves tapasztalattal végezzük munkánkat. Talán nem is gondolnád, de olyan alapvetően fontos tulajdonság, mint a megbízhatóság – számunkra azt is jelenti, hogy nem mondjuk le a költöztetést az utolsó pillanatban, hiszen ezzel igen nagy kárt okoznánk a megbízónknak. Teljes körűen ügyelünk a csomagok biztonságára, csomagolásra. Minden apró kérdéssel keress minket bizalommal!